Tuesday, August 11, 2015

Harapan

Hope ada good news hari ini. Macam tak sabar nak quit
Nak jadikan alasan untuk notis

Berdoalah
Kalau takde, saya rasa ada benda Allah nak ajar
Saya punya feeling dah berbaur, takut nak harap, risau tak dapat. takut kecewa. Mungkin atas sebab kita dah jauh dari Dia.
Entah.
Susah nak terangkan.
Budak phd, cakap pun complex untuk orang nak faham.


Memang jauh.
Dan jauh.
Dalam hati ni ada sikit rasa kecewa
Tapi tak tahu nak kecewa pasal apa.
Dan sebab ini kot takde usaha untuk tingkatkan iman.

***

Hidup ini banyak kali pusingan dia.
Aku tak tahu nak cakap macam mana.
Tapi ada rasa berbuku dalam dada.
Tekak pahit nak menelan.
Mata aku mulai kabur, dek air mata bertakung.

Allah, jangan jauhkan kami dari kenikmatan untuk bertuhankanMu.
Aku rasa Allah tak campak hidayah lagi dalam hidup kami.

***

Nangis

No comments:

Post a Comment