Wednesday, July 1, 2015

Good bye comrade!

Hari ini hari terakhir bekerja di sini untuk "my comrade"
 sehari dua sebelum dia pergi sumpah tak rasa apa pun.
cool as cucumber!
bila aku realize, kalau dia tiada..kat mana lagi aku nak bertandang cerita2 cari semangat untuk bangkit.
Malam tadi hati rasa sayu, sbb hari ini dia dah nak blah.
Aku tak pernah lagi jumpa comrad macam dia sebelum ini
Orang orang yang aku jumpa except some of my bff, memang kadang bercakap seperti tidak berpijak dibumi nyata, terlalu idealistik.
Dia yang sorang ini, apa yang dalam dada dia, dia main lepas.
Itu sangat bagus untuk dijadikan kawan. Terutama kepada sesiapa yang nak improve diri betul betul. Sebab, untuk improve diri kau perlukan nasihat yang jujur dan telus walaupun sakit hati kau dengar.
My dear comrade, all the best. Kejar cita-cita kau setinggi angkasa. Tak payah toleh belakang. Kalau nak lari, lari betul-betul, kasi laju sikit. Jangan biarkan diri dibelenggu.. hahaha

No comments:

Post a Comment