Thursday, July 9, 2015

Certificate

Ada satu organisasi anjurkan program
Dan aku jadi salah seorang comitte
Aku tak sangka pula budak-budak phD pun nak kumpul sijil
Program tu berbentuk bemgkel. Bengkel untuk cari bahan maklumat
Aku rasa kalau dah tahu cari bahan tu, kira ok la..
Bila beria-ria nak sijil tu.. Aku pun pelik
Niat korang datang nak sijil ke nak skill?
Berguna pada karier ke dengan skill mencari information tu?
Ke aku yang rasa asalkan kau tahu dah memadai, tak perlu sijil-sijil

Lainlah kalau kau hadiri latihan untuk skills critical yang lain macam problem solving
Latihan untuk software tertentu.

Aku ni dah penat hidup nak layan orang minta sijil tak habis-habis.
Penat tau?

No comments:

Post a Comment