Monday, June 29, 2015

Kecewa

Kita hari ini adalah hasil daripada kita masa lalu
Pengalaman, laluan hidup, orang-orang yang kita jumpa yang mencorakkan kehidupan kita pada masa akan datang.
Hari ini Allah jaga aib kita, mungkin esok Allah buka aib kita
Dan aku tau dah banyak aib aku dah terbuka
Owhh..

Dalam hidup akan ada  orang yang kau respect habis, tapi bbila sampai satu saat, detik kesilapan, orang yang kau respect tu akan jadi somebody yang kau agak annoyed.

Seriously, ini ujian hati. Untuk hati aku bersihkan persepsi buruk terhadap apa yang dia telah lakukan.

Aku sedar, aku akan lalui nasib buruk jika berada disini. Dan kesedaran aku itu memang benar.
Walhal aku ada berharap kesusahan yang aku lalui ini tidak begitu memedihkan dan aku dapat lalui dengan sabar.

Namun, mengenangkan sikapnya seolah-olah lepas tangan atas apa yang berlaku membuatkan aku rasa dipersendakan. Ibarat tikus makmal yang digula-gulakan.

Seriously, kalaupun aku ikut katanya adalah atas dasar aku malas nak layan kata-katanya. Seorang Dominator. Mungkin dia tak sedar dirinya begitu. Biarkan dia terjun dengan labu-labunya.

Kalaupun aku rasa teraniaya lantaran dia, takkan aku khabarkan kepada dia. Biar aku nak menyimpan sendiri. Agar aku dapat menuntut diakhirat nanti.

Sampai satu masa, aku lega, aku harap aku dapat ampunkan kesalahan dia jika dia datang mengaku dan tunduk dan mengatakan dia silap perhitungan, waktu itu, mungkin aku pertimbangkan untuk memaafkan ketidakpekaan dia.

Dia menjadikan aku seorang pendendam dalam diam.
Dia menjadikan aku pemerhati tingkah lakunya dengan teliti untuk aku nilai.
Dan dia menjadikan diri aku hilang...diri yang aku rindu hilang..
Aku berharap takkan jumpa jiwa macam dia lag pada akan datang
Kerana kenal dia, bermakna aku kenal kesakitan.

No comments:

Post a Comment