Thursday, July 21, 2011

Menyambut tetamu


suatu ketika dulu; saya rindu suasana ini!!Saya suka buat aktiviti makan-makan.

Seronok.

Jemput kawan-kawan semua datang. Masak sama-sama, makan sama-sama. Gurau senda sama-sama. Berkenalan dengan ahli keluarga saya. Terasa ahli keluarga bertambah. Gembira.

Bila rancang buat aktiviti makan-makan, saya suke menawarkan rumah saya jadi tempat beraktiviti.

Menyambut tetamu dengan perasaa gembira. Saya seronok membersihkan rumah. Saya bertungkus lumus sediakan persiapan dengan perasaan bahagia. Owh~ tak tergambar dengan kata-kata!!

Tak lama lagi, tetamu istimewa akan bertandang. Sebulan pula. Tapi saya sepertinya tidak seghairah mana pun.. Owh~ sedih. Suasana mungkin terasa hambar. Tapi saya usahakan untuk bergembira dan teruja dengan kehadirannya.. Harapnya, sempatlah saya menjemput tetamu istimewa ini. Hanya orang terpilih yang kata dia istimewa. Saya nak letakkan diri saya dikalangan yang terpilih itu.

SYAABAN dah siap2 packing.Nak check out.Menanti-nanti RAMADHAN nak check in.Jom 'housekeeping' hati.'Kemas-kemaskan' hati.'Bersih-bersihkan' hati.Agar kita rasa BERSIH dalam RAMADHAN ;) Allahumma ballighna Ramadhan...


Allahumma ballighna Ramadhan

Saya mahu dosa-dosa diampunkan pada Ramadhan kali ini. Allahumma Amin.

Untuk 'dia'; ibu akan jadikan diri ibu solehah. Insha Allah. Walid pun kena usahakan diri untuk soleh ya. Mana tahu, ada tetamu yang tak kurang special nya nak datang kan? Insha Allah.. ^^

2 comments: