Wednesday, April 20, 2011

Mode: Tak nak kisah sudah!!


Nak belajar menyesuaikan diri
Dengan title baru
Dengan suasana baru
Dengan tanggung jawab baru

Ibaratnya macam mula baca buku untuk subjek yang baru
Mula-mula baca blur~
Lepas tu pening-pening sikit
Lepas tu tension sebab baca-baca tak faham
Kena baca sampai habis untuk dapatkan overview
Kena baca berulang kali untuk dalamkan kefahaman
Kena study sikit-sikit untuk fahamkan
Proses yang sakit dan perit
Rasa macam nak campak buku tu dalam sungai
Ke nak campakkan diri atas katil?
Terasa macam bebal sangat
Perasaan yang tak best
Rasa nak nangis je..
Susah bukan main
Tapi tetap kena face jugak benda tu
Hadapi sampai tepu
Lama-lama...
Insha Allah, Allah akan buka pintu
Mula-mula susah, tak suka, baru nak kenal-kenal..
Lama-lama bila dah biasa
Owh~ macam ni rupanya..
Senang je kot...
Alhamdulillah


Tapi itu buku,
Kalau orang macam mana?
Nak kenal dia, nak faham dia
Buku takde perasaan
Orang ade.. jadi lain kat situ
Susah jugak rupanya.
Masalah komunikasi
Tapi inilah kehidupan, kalau tak mana lagi nak belajar?
Rasa macam nak merajuk selalu
Sebab kecik hati
Tapi mana solehah
Owh~ aku masih tak kenal dia lagi rupanya
Sedangkan hidup 5 tahun tak tentu lagi boleh kenal, ni masih baru..alahai~
Berdikit-dikit
Ntah-ntah dia pun bengang dengan aku
Bertoleransi, insha Allah
Kata nak raih Mardhatillah
Jadi kena berlapang dada
Masing-masing baru belajar
Insha Allah ada jalan.
Yakin!!
Yosh!!!

ps: Tak nak contact pun takpe, ikut suka la..huhu.. tengah usaha tak kisah walaupun sebenarnya sangat-sangat kisah. Macam la dia sempat nak baca blog ni. Ceh!!

Berusaha untuk sabar
Aura Besi
Tanah Selatan
20042011
0723

**Selepas malam tadi tido tak berapa nyenyak T_T

1 comment:

  1. hikmah SABAR amatlah besar..nikmati lah ia..=)

    ReplyDelete