Saturday, November 13, 2010

Langit kekal biru: Cerita saya

Orang selalu kata, segala perbuatan kita di masa lalu akan menunjukkan impak pada satu ketika di masa hadapan. Apa yang kita buat pasti dapat balasannya. Karma.

'Funny how fate weaves our life's story doesn't it?'

Dari situ cerita bermula. Cerita jalan hidup yang mugkin klise tapi inilah cerita yang menemukan kembali dengan dia.

Dia yang hampir-hampir saya lupakan kewujudannya

Dia yang bermastautin di ingatan saya tanpa saya sedar

Dia yang buat saya sedar yang saya menyukai langit biru

Walaupun ada orang kata. bagaimana langit tetap biru....

jika ada awan yang meliputinya?

Jika remang oren menjengah senja?

Entahlah

.....kerana pada saya, langit tetap biru!!

Like the sky is always blue, macam tu la rasa hati saya. Tetap sama.

[pinjam idea dan ayat Syud dalam Damai: Langit..Tetap Biru] ^^

******************************************


Langit biru takkan bergetar
Walau angin datang menerpa
Ia tetap kekal tegar

Langit biru tetap membiru
Meski berjalan detik waktu

Langit biru tetap biru

AuraBesi 0302 13112010 Tanah Selatan




******************************************
Setiap persoalan sudah terjawab
Setiap teka-teki sudah ada solusi
Setiap yang tersimpul sudah terurai
Setiap yang kabur sudah jelas
Penantian yang berbuah seksa, sudah didatangi cahaya
Dinding pemisah hampir dirobohkan oleh pandangan iman, bukan hawa nafsu
Jarak yang jauh sedaya upaya didekatkan dengan satu ikatan
Semuanya Allah yang susun
Jika susunan itu tiba-tiba bertukar arah seperti yang tidak disangka, Redha tetap setia
Allah yang pinjamkan kekuatan
Allah yang bagi ketenangan
Jika hati berhubung kuat denganNya
Apa lagi yang menggusarkan
Peluru doa terus menembus langit dunia
Aku takkan keseorangan, jika Aku letakkan Allah di hati ku
Serah segalanya pada Allah
Segala usaha dan ikhtiar sudah dilakukan
Menunggu hikmah disebalik ketentuan
************************************************
Semoga Allah redha saya
Semoga Allah redha keluarga saya
Semoga Allah redha sahibah-sahibah saya
Semoga Allah redha kawan-kawan saya
Semoga Allah redha kita semua.
Ini satu tekad, dan saya akan gigitnya dengan gigi geraham


**untuk diri saya, jadi jadi la dengan radiant mode 'hibernate'kan pengoksidaan dan pengaratn punya jiwang.

~Masa bekerja dan masa untuk fokus dah lama nak ambil alih peranannya.
~Bukan untuk diri sendiri, tapi untuk ummah ini.
~Yang berada disekitar saya, tolong ingatkan saya supaya tetap bekerja untuk ummah.
~Dimulakan dengan projek Master yang gerak macam anak siput

**p/s:Doakan saya untuk terus serius dan kuat,ini demi Islam.

No comments:

Post a Comment